
Морепродуктами у ресторанній галузі називають усіх мешканців світового океану. Окремо виділяють рибу, хоча, з наукової точки зору, риба теж є морепродуктами. Завдяки користі цих продуктів, їх використовують не тільки в кулінарії, а і в медицині та хімічній промисловості. Розберемося у класифікації морепродуктів та їх беззаперечній користі в раціоні, особливо в час Великого посту.
Найбільш крупні види – це:
Двостулкові молюски (мідії, устриці, морські гребінці);
Ракоподібні (краби, креветки, лобстери, раки, омари та лангусти);
Головоногі молюски (кальмари та восьминоги);
Голкошкірі (трепанг, кукумарія та голотурія);
Морські водорості (ламінарія, червоні та бурі водорості).
Найбільша користь для організму – це укріплення серцево-судинної системи, адже усі морепродукти насичені Омега-3 та Омега-6. Крім того, вони впливають на рівень холестерину та сприяють нормалізації травлення та обмінних процесів. Природний білок, що міститься у морепродуктах, ідеально насичує людський організм. Найбільш калорійними є креветки та кальмари, а втім, усі морепродукти відносяться до дієтичних та низькокалорійних продуктів харчування. Йод та залізо, що міститься в них, допомагає роботі головного мозку. Люди, які включають їх у свій раціон, менше страждають від стресів та депресій, від захворювань щитовидної залози та від проблеми зайвої ваги.
У ресторанах мережі «Papa&Mama» готують рибу на грилі, салати з морепродуктами, а у меню до посту тепер є мідії у червоному соусі – вишукана та поживна страва на кожен день.