Топ супів у зимовий сезон

1. Традиційно, перше місце посідає український борщ – ідеально збалансована страва з великим вмістом вітамінів, мінералів та ферментів. Сумнівний аргумент для тих, хто дотримується роздільного харчування та відокремлює білки та вуглеводи, проте червоний борщ незамінний під час традиційного обіду великої родини, а також прекрасна зігріваюча зимова страва.


Червоний борщ з салом та грінками у ресторані «Blues&Jazz» мережі «Papa&Mama». Фото від гостей закладу

2. Раніше цілковито сезонна страва тепер стала фаворитом мільйонів упродовж цілого року. Гарбузові супи – перші у рейтингу страв для схуднення. Попри легке засвоєння, цей яскравий суп дає тривалий заряд бадьорості і насичує організм клітковиною та органічними кислотами. Гарбузовий суп нормалізує роботу серцево-судинної системи, поліпшує кровообіг, очищує печінку та нирки, і навіть покращує зір – як зазначають дієтологи. А для вагітних це ідеальна поміч у боротьбі із анемією та нудотою.

Гарбузовий крем-суп з беконом та крихтою пармезану у ресторані «Porscheнь», Колоденка, вул. Рівненська, 1а

3. Якщо попередня страва видалась вам недостатньо дієтичною, зверніть увагу на томатний суп – колоритну страву родом з Португалії. Традиційно, його готують як із цілих томатів, так і з пюре, а подають у холодному чи гарячому стані. Гарячий томатний суп – легка і поживна страва, що покращить загальний стан організму після тривалих зимових свят.

Томатний суп у Fortissimo мережі «Papa&Mama»

4. Четверте місце рейтингу посідає ніжний та кремовий суп із броколі. Вважається, що броколі допомагає боротися з онкологічними захворюваннями, адже містить глутатіон, що поліпшує імунну систему. Високий вміст калію сприяє зміцненню серця, а супи з броколі посідають почесне місце у списку страв для людей із підвищеним холестерином.

Крем-суп з броколі та фрикадельками у Fortissimo


Крем-суп з броколі та фрикадельками у ресторані «Porscheнь»

5. Грибна юшка потрапляє у рейтинг за неперевершений аромат і смак. Традиційно, такій популярності вона завдячує багатому в нашому регіоні осінньому грибному сезону. Втім, упродовж усього року цей насичений суп супроводжує автентичні меню-пропозиції до сімейних свят, зустрічей іноземних гостей та класичні обіди. Спробувати карпатську юшку можна у закладах мережі «Papa&Mama»: ресторанах «Offroad» та «Porscheнь» комплексу «4х4», а також у ресторані «Blues&Jazz».

Карпатська юшка у ресторані «Offroad»

6. І, нарешті, майже екзотичний суп із сочевиці – втім ця страва набуває дедалі більшої популярності. Здавна сочевиця замінювала хліб і навіть м’ясо, адже вона здатна ідеально втамувати голод. Саме тому пропозиції із бобових завжди перші у списку вегетаріанців. Фахівці у галузі гастрономії запевняють, що невдовзі сочевиця витіснить таку популярну нині картоплю, чим поверне собі історичну справедливість. І не дарма, адже сочевиця – однозначно екологічно чистий продукт. Давньогрецькі лікарі називали сочевиця їжею, що приносить спокій.

Суп із сочевиці у Fortissimo